fredag, mars 13, 2009

Vilja till privatisering går före bästa möjliga vårdkvalitet för stockholmarna

Hinner egentligen inte skriva om det nu, men det här är faktiskt väldigt upprörande. Det handlar om att Karolinska universitetssjukhet kan komma att förhindras från att delta i upphandlingen om vilka som ska få utföra analysen av provtagning från landstingets vårdcentraler. Beslutet är såklart dåligt för Karolinska som redan nu fått mångmiljonbesparingar på sig från den borgerliga majoriteten, men det leder också till att vi inte kan vara säkra på att stockholmarna får den bästa möjliga vården för pengarna.

Orsaken till att Karolinska skulle hållas utanför är såklart en ideologisk vilja till privatisering som går före kvalitet. Och det är inte första gången det händer under den här mandatperioden. Regeln har snarare varit att det som kallas "egenregi" - dvs landstinget egna verksamhet - hindras från att delta i upphandlingar (det finns något undantag när omständigheterna var speciella).

Privatisering före kvalitet. Det är det det här handlar om. Nu är det någon vecka kvar innan beslut fattas. Jag hoppas på att ett tillräckligt stort tryck ska uppstå så den borgerliga majoriteten tvingas backa. Återkommer i frågan, garanterat.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , och annat intressant

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dags och sänka riksdagen med en rak höger.

Landsföräderi verkar inte säga denna befolkning något.

Peter Högberg sa...

Blev så trött på det hela att jag inte orkade blogga om eländet utan skickar folk till dig istället...