onsdag, april 12, 2006

Arbetare är också sossar. (fp) rasar.

Ni har alla sett LO:s underbara kampanj där vanliga medlemmar förklarar varför de tänker rösta (s) i höst. Nu har folkpartiets alerte partisekreterare fått nys om att tre av dessa ”vanliga” medlemmar också har politiska fritidsuppdrag. Och så rasar han, som vanligt.

För en folkpartist är det uppenbarligen oerhört provocerande att målare, frisörer och andra även på sin fritid är beredda att ta på sig lokala förtroendeuppdrag. Eller att socialdemokratin faktiskt är ett arbetareparti mer än bara till läpparna. Eller att en person som ställer upp i en kampanj som vill få folk att rösta (s) också själva är socialdemokrater. Må så vara.

Det som är riktigt upprörande i fp:s utspel är när man inte längre är ”vanlig” bara för att man tagit på sig politiska fritidsuppdrag. Den socialdemokratiska maktapparaten blir plötsligt en vanlig knegare som också fungerar som ”medborgarvittne”. Det är nästan så att man känner för att rasa lite själv.

8 kommentarer:

Jonas N sa...

Håller med om att (fp) låter gnälliga i frågan.

Men kampanjen är ju ohederlig som sådan. Texten avslutas med:

'Jag har inte råd med en borgerlig regering'

Det är klart att de har, hela bunten!

De enda som är ängsliga för sin ekonomiska horisont pga av ett regeringsskfte är den socialdemokratiska partiapparaten, den skulle sannolikt inte kunna skumma av grädden lika lättvindigt på alla möjliga sätt (tex ge lotteritillstånd till sig själv bara).

Och det är väl den 'ängslan' de möjligen beskriver. Mindre s-pengar!

Anonym sa...

Jag tror han upprörs över att socialdemokrater förklarar varför socialdemokraterna är toppen, utan att ange att de är just medlemmar av partiet i fråga. Lite brist på innehållsdeklaration helt enkelt.

Kunde LO inte hitta några vanliga medlemmar?

Anders Löwdin sa...

Folkpartisterna tycker väl det är jobbigt med Sossekampanjer helt enkelt. Vi syns och hörs för mycket är väl uppfattningen kan tro. Den i dagarna kommande tidningen Dagens Stockholm, bilaga i Metro lär väl inte ändra på den uppfattningen heller antar jag.

Det ska faktiskt bli spännande och se vilka reaktioner vi får.

Johan Sjölander sa...

Jonas; för mig är det rätt uppenbart att vanliga LO-medlemmar förlorar på en borgerlig regering. Men det kan vi säkert diskutera i oändlighet. Poängen är att LO har tagit ställning för (s) och att man kampanjar för det. Inget hemlighetsmakeri eller mörkande alltså. Tvärtom så är det så ärligt det kan bli.

Krohnman: Det är ju vanliga medlemmar som figuerar på affischerna. Som jobbar och är fackligt aktiva. Några av dem har dessutom politiska förtroendeuppdrag, utöver sina jobb. Vad är problemet? Att personer som är med i en kampanj för socialdemokratin också stödjer socialdemokratin?

Och Anders: Håller med om din grundanalys. Det handlar om att ifågasätta arbetarrörelsen. Då kommer allting annat (som relevansen i kritiken) i andra hand.

Jonas N sa...

Nåja, sänkta skatter i vanliga inkomstlägen är riktiga pengar, för vanlgit folk, speciellt för sådana som 'bygger landet'.

Det är ganska tydligt just det Alliansen vill åstadkomma, och det är också det som skärrar sossarna ganska betänkligt.

Och dessutom sa de inte att de skulle förlora med en borgerlig regering. De sa att de inte skulla ha råd.

Men jag blev då inte upprörd över LOs kampanj. Det är väl deras medlemmar som skall tycka nåt om den saken isf.

Anders L, skall bli kul att läsa! Jag har kvar ett nummer av (s)pressen, och det är faktiskt idel underhållning att läsa!

Man får liksom en bättre bild av vilken typ av väljare (s) riktar in sig på. Och troligen är den analysen helt korrekt. Alltså, var en kampanjinsats gör mest marginalnytta.

Tora sa...

Skulle inte folk som är med i politiska partier också vara "vanliga medlemmar"? Det där tycker jag är en antidemokratisk hållning.


Bra inlägg, för övrigt!

Johan Sjölander sa...

Tack.

Anders Ekman sa...

Bra inlägg! Ja, nog är det upprörande alltid att socialdemokrater ställer upp för en socialdemokratisk valkampanj...

Mvh
Anders
(som för övrigt tycker att det är värre att kopiera en kampanj och ge sken av att man står för en samhällssyn som omfattar alla när man i själva verket inte gör det...)