torsdag, april 27, 2006

Johan Forsell om medlemsfusket

I dagarna har det uppdagats att det moderata ungdomsförbundet på flera orter (se tex här och här) ägnat sig åt någon typ av bidragsfusk i syfte att sno åt sig skattepengar. Jag surfade runt lite för att hitta vad förbundsledningen hade att säga om det uppkomna läget. I ärlighetens namn var det rätt tyst, men jag hittade följande kommentar från muf-basen Forsell;

"Här har vi ett förbund som under lång tid har fifflat med medlemssiffrorna för att tillskansa sig bidrag och ombud, och när de blir påkomna försöker de flytta över skulden på några stackars sextonåringar som förmodligen bara gjort sitt bästa. Det här fifflet är så klart sanktionerat, planerat och utfört från högsta ort och då är det rimligen också där som ansvaret borde tas."

Och det var väl rätt så bra sagt. Nu gällde det naturligtvis ett annat ungdomsförbund, och en annan tid. Men moralen måste väl gå att tillämpa även när det är de egna fingrarna som fastnat i syltburken. Eller?

6 kommentarer:

Björn sa...

Ska det förstås - eftersom du lyfter fram det där citatet - att du anser det rätt att SSU fuskade med bidragen därför att MUF nu visat sig göra det också?

Personligen tycker jag man ska slänga alla fuskande ungdomsledare i fängelse eftersom det ju handlar om grov trolöshet mot huvudman, grovt bedrägeri, grov urkundsförfalskning. De som är ansvariga för det här ska straffas till varnagel för andra.

Men det låter ibland på resonemangen som om man anser att eftersom motståndarna gör det så är det okay att våra kompisar också gör det.

Johan Sjölander sa...

Det ska förstås precis som det står - det vill säga att jag förutsätter att Forsell agerar likandant själv som han tyckte att SSU borde agerat tidigare. För övrigt är det precis som du själv skriver muf:arna i Malmö agerat - istället för att ta ansvar "motanmäler" man SSU (jo, det är sjukt med så är det.)

Sedan kan jag inte låta bli att även reflektera över alla de som skrev att vad som uppdagades i SSU var någon typ av "kultur", specifik för just det ungdomsförbundet. Men det är en liten annan femma.

Jonas N sa...

Jo visst var det en kultur hos SSU, det har till och med statsministern vidgått i TV. Det berodde på att där fanns interna maktkamper som skulle vinnas mha hur många medlemmar respketive sida kunde 'visa upp'. Och GP menade att det var så det skulle förstås. (För alla vet väl att SSUare annars är väldigt många om att inte slösa med skattebetalarnas medel, att hålla sig till sanningen, och att värna om demokratiska principerna .... om där INTE hade funnits någon falangstrdig i decennier, eller hur? ;-)

Jonas N sa...

Sen får jag väl tillägga att fusk med medlemssiffor är bedrövligt och system som delar ut pengar baserat på hur många medlemmar man själv redovisar är bedrövliga.

Man skulle nästan kunna få för sig att det var några sossar som kom på att just så skall det vara. (Och om andra hejade och inte stretade emot gör det dem till nästan lika goda ..... sossar :-)

claire50jerald sa...

Are you stuck in a job that is leading you on the path to no where?
We can help you obtain a College Degree with classes, books, and exams
Get a Genuine College Degree in 2 Weeks!
Well now you can get them!

Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

Get these Degrees NOW!!!

BA, BSc, MA, MSc, MBA, PHD,

Within 2 weeks!
No Study Required!
100% Verifiable

Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

These are real, genuine, They are verifiable and student records and
transcripts are also available. This little known secret has been
kept quiet for years. The opportunity exists due to a legal loophole
allowing some established colleges to award degrees at their discretion.

With all of the attention that this news has been generating, I wouldn't
be surprised to see this loophole closed very soon.

Get yours now, you will thank me later!
Call this number now (413) 208-3069
We accept calls 24 hours a day 7 days a week.

Marco Svensson sa...

Bidrag...hmmm...Känner igen det på något sätt...Är det det som höjs varje gång Persson är på tv?