fredag, maj 26, 2006

Fryshuset Västerort (tillbaka till St Jacobi)

Fryshuset flyttar västerut och min gamla gymnasieskola återuppstår i ny form. Och det är socialdemokraterna inte minst lokalt som är drivande.

Jag tillbringade tre år som elev på St Jacobi gymnasium i Vällingby utanför Stockholm. För några år sedan lades skolan ner. Idag presenteras de planer vi inom socialdemokratin har jobbat med ett tag för att få igång den igen (i DN). St Jacobi ska bli ett Fryshuset Västerort. Och min gamla skola ska få resa sig ur askan och bli något helt nytt.

Tanken är att det ska bli både kultur, föreningsliv, idrott och inte minst en ny gymnasieskola i lokalerna. St Jacobi har en av Stockholms bästa scener. Hela området sjuder av kultur men, som Roger Mogert uttrycker det, ”det som saknas är en ordentlig spelscen och en plats där de olika föreningarnas verksamhet kan mötas och korsbefruktas.”

Partiorganisationen här ute i Hässelby-Vällingby har varit oerhört engagerade i denna fråga. Och nu är vi på gång. Tack Berit, Peter, Bengt och alla andra som varit drivande. Politik är att vilja!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är det sant, Johan? Alldeles strålande tycker jag. Framförallt som jag har 3 barn som med stormsteg närmar sig tonåren. :-)

Jag mailade med några av ledamöterna i stadsdelsnämnden om verksamhet i S:t Jacobi för ca. ett halvår sedan. Men detta hade ingen på sin dagordning.

Å andra sidan så svarade aldrig någon från S. ;-)

Anonym sa...

Looks nice! Awesome content. Good job guys.
»

Anonym sa...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»