måndag, maj 08, 2006

Så nu är det sossarnas fel att (fp) blivit främlingsfientliga?

Att skylla ifrån sig i all ära. Men ibland går det över gränsen. Som när en folkpartistisk student från Linköping förklarar (försvarar) det egna partiets omsvängning i synen på invandrare och invandring med att det är "sossarnas fel". Grundtanken är att socialdemokratin är kollektivistisk och kollektivism föder rasism och … ja, ni vet. Det blir liksom inte smartare för att det upprepas i oändlighet.

Jag skulle nu inte kalla (fp) för främlingsfientligt. Däremot visar gårdagens Dokument inifrån att partiet är villigt att utnyttja vilka krafter som helst i syftet att nå "det högre målet", en borgerlig regering. Eller – för att tala med samma språk som i reportaget – att "spela invandrarkortet".

Och då blir referenserna till Holland och Danmark intressanta. Vad händer när ett liberalt parti börjar vandra den vägen? Om samma sak ska hända med de svenska liberalerna är upp till folkpartiet. Om de nu är intresserade av att göra det valet. Annars är ju ett alternativ att skylla på sossarna. För hur var det där med det egna ansvaret? Det kanske inte gäller för folkpartistiska politiker.

6 kommentarer:

Tor sa...

Jag har nu lämnat dig ett svar på LS. Och du jag är INTE medlem i Folkpartiet!

Tor sa...

Glömde skriva, jag förvsar INTE Folkpartiet i den frågan. Sluta tillskriva mig massa åsikter jag inte har.

Johan Sjölander sa...

Men snälla Tor. Du är medmlem och bloggar på liberala studenters blogg. Liberala studenter är enligt din egen hemsida "ett politiskt nätverk, under Liberala Ungdomsförbundet (LUF)". LUF är folkpartiets ungdomsförbund.

Och det behöver inte innebära att du är medlem i själva folkpartiet. Men om du är medlem i en organisation som är ett nätverk under folkparitets ungdomsförbund så känns den frågan mest semantisk (även om jag har full förståelse för att man i dessa dagar vill lägga så mycket avstånd mellan sig själv om fp som möjligt).

At du inte stödjer folkparitets politik är däremot vällovligt. Som medlems i LUF borde du kanske lägga mer kraft på att förändra den och mindre på bortförklaringar. Eller?

Tor sa...

Men snälla Johan Sjölander! Du vet ingenting om Liberala studenter!

Istället för att du sitter och hittar på om något du inte vet någonting om så kan jag rekommendera dig att börja läsa på(men varför bryta en "vinnande" trend?)!

LS följer inte Folkpartiets partiprogram om du trodde det. Jag gick med i LS på grund av att LS inte var politiskt bundet till FP. Läs på LS manifest, där står inte ord om att jag stödjer Folkpartiets politik.

Men för dig som såsse så måste det vara ett mysterium hur man kan ingå organisatoriskt under ett parti men inte 100% dela deras värderingar. Det knakar väl för fullt där uppe i såssehjärnan. Kortslutning!

Nej du, vi är liberaler, inte Folkpartister. För den som varit med på LS interna möten vet vad som där diskuteras. Har du varit där? Jag har i och för sig inte sett en skäggig såsse där men, jag kan ha missat dig på senare tid. Jag kan i alla fall upplysa dig om att LS i stort är ganska ointresserade av partipolitik. Det finns dem inom LS som man kan klassa som Folkpartister, men det finns en väldigt stor grupp som inte alls vill ha med det att göra.

"Som medlems i LUF borde du kanske lägga mer kraft på att förändra den och mindre på bortförklaringar. Eller?"

Vad tror du jag gör? Eller tycker du jag istället borde hålla käften som du gör inför ditt eget parti?


Noterar förresten att dina övriga arguemnt mot mig om det jag skrev på LS dog. Förståeligt.

Johan Sjölander sa...

Tor, Tor, Tor. Jag tog citatet från er egen hemsida. Där står att liberala studenter är ett nätverk under LUF. Luf är i folkmun folkparitets ungdomsförbund, eller som det står på hemsidan "Sveriges liberala ungdomsförbund och samarbetar med Folkpartiet liberalerna..."

I vanliga fall brukar jag bli lite upprörd när argumenten får ge vika för rena förolämpningar. I det här fallet må det vara förlåtet. Språkbruket ovan är en ganska tydlig illustration på den desperation som måste sprida sig i de liberla leden idag.

Tor sa...

Johan, Johan, Johan. Jag vet mycket väl vas LS tillhör, men det gör inte mig till mer folkpartist för det. Jag har aldrig kallat mig för folkpartist.

Och bara den saken att jag röstar på olika partier borde diskvalificera mig att kallas folkpartist. Okej?

Jag innehar inga valda politiska förtroendeuppdrag eller någonsin haft några.