onsdag, maj 24, 2006

McCarthy, Federley och Torstensson

Läser på Magnus blogg att centerpartiet nu vill gå in och med politiska medel avgöra vem som ska/inte ska få anställning på SVT. Bakgrunden är att det public service bolaget har haft den dåliga smaken att enrollera en person vars åsikter inte stämmer överens med vare sig den svenska högerns, eller för den delen undertecknads, politiska uppfattning.

Och jag blir på riktigt rädd när jag läser den typen av nyheter. Politiker måste hålla fingrarna borta från public service. Hur illa vi än tycker om vissa vänsterinriktningar så får det inte urarta till en häxjakt av amerikanskt femtiotalssnitt.

Vad jag förstår det är det inte chef för samhällsinformationen Petter ska bli. Bolibompa ska inte bytas ut mot ”så gör du din egen molotovcoctail.” Och killen må ha skruvade politiska idéer, men han är mig veterligen varken skyldig till eller ens misstänkt för något brott.

Så släpp det här, centerpartister. Be om ursäkt och gå vidare. Och var väldigt, väldigt tydliga på att det inte är såhär ni kommer att hantera public service om olyckan skulle vara framme och ni någon gång kom i besittning av regeringstaburetterna.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hoppas du inser att dina barn kommer att växa upp med Bolibompa som leds av Federley om Alliansen tar över!

Anonym sa...

Politiker måste hålla fingrarna borta från public service

Och Göran Persson utser sin kompis och f.d. vice statsminister till ordförande för SVT. Jag antar att du menar att alla ickesossar ska hålla fingrarna borta.

Hade du sagt samma sak om en Nationaldemokrat hade anställts på SVT?

Johan Sjölander sa...

Global; jag tycker det är helt okej när borgerliga partier utser representanter till de politiskt tillsatta styrelserna. Vilka som du vet inte har något med själva programproduktionen eller innehållet i varken SVT eller SR att göra.

Men jag tycker inte det är okej när man går över denna gräns och som politiskt parti lägger sig i innehållet.

Det är då det blir en statstelevision. Det är då det luktar McCarthy. Och det är det det gör just nu efter centerns utpel.

Anonym sa...

Om ett samhälle inte lägger sig i och visar att vissa ageranden, om det är nynazister, osynliga partiet, mobbare i skolan eller andra extrema delar av de skränande och vilseledda unga, vad är man då för samhälle. Hur detta görs kan diskuteras men inte att medborgare har rätt att "lägga sig i" när någon går över gränsen till det acceptabla.

Det syns från min sida som så:

1) Du skäms för mycket över att en som varit med och bildat ett parti (Petter) som öppet sysslar med kriminalitet och som stolt skänkt sina pengar till detta får ta lite konsekvenser av sitt agerande. Konsekvensen är att offret för OPs agerande tar ordet.

2)Och så min personliga reflektion, lite OT men relevant. Sorry, men varav hjärtat är fullt.....:

Du skäms för lite eller visar inte din skam över dem i Sverige som öppet inbjuder och ger visum till en representant för en folkmördande grupp. Vilka inom socialdemokraterna har gått emot avisering och inbjudan av Hamas till Sverige, det som nu gjort att Sverige är kaputt som fredsmäklare i Mellanöstern ???

3)De som blivit utsatta av Osynliga Partiets kriminalitet äger väl rätten att protestera över att denna grupp tjänar på sitt agerande via både expondering och prispengar? Vore det inte McCarthyism att hindra CUF från att protestera?

4)Lägg skulden på SVT om du tycker att de har agerat fel, vikit sig för protester etc. SVT är väl den som har sista ordet?

5)Om ditt parti hade blivit utsatt för våld/vandalism av, säg Patetiska Partiet, skulle du då inte vilja protestera om PP främjades av Svensk National-teve, som vad jag förstått stöds av svenskars hårt förtjänade pengar?

Mvh,

A-K

Johan Sjölander sa...

AK, jag känner inga som helst sympatier för Petters åsikter eller osynliga partiet. Som du vet tenderar ju den typen av vänsterhulliganer att till och från ge sig på sossar med. Så i att killen är ute och cyklar politiskt, där är vi överrens.

Men till att börja med är denna Petter inte - vad jag vet - ens misstänkt för något brott. Och då tycker jag att det är synnerligen osmakligt att säga att han inte ska vara anställningsbar på SVT. För att utvärdera en dokusåpa som han själv var med och vann, samt hjälpa SVT med hur man når ut till unga. Vilket alltså är vad det handlar om.

Särskilt anmärkningsvärt är det när politiker lägger sig i SVT:s göranden och låtanden. Då kliver man över ytterligare en gräns, som handlar om en fri television i allmänhetens tjänst.

Och nej, SVT syd står väl inte högst upp på min innelista just nu. För övrigt.

Anonym sa...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»