torsdag, maj 25, 2006

Mina favoritpartier

Vad skulle jag vara om jag inte var sosse? Såg att Urban funderat i de banorna, och nu tar jag upp tråden. Det är inte helt lätt, men såhär tror jag min lista ser ut;

  • Vänsterpartiet. Känner mig mer vänster än höger i själen. Det finns också stora delar av idéarv och historia som förenar med (s). Gillar närheten till de olika alternativrörelserna. Som medlem skulle jag inte tillhöra kommunisterna, men tycker i ärlighetens namn inte att förnyarna verkar ha särskilt mycket att komma med heller. Fick nog bilda en egen falang…
  • Gamla folkpartiet. Gillade Westerberg och socialliberalismen. Eller ”snällismen” som det heter. Skulle engagera mig i jämställdhets-, handikapps- och HBT-frågorna.
  • Centerpartiet på lokal nivå. Pragmatiska och resultatinriktade. Ett folkrörelseparti. Skulle ägna mig åt att bekämpa nylibrala cuf:are och ett för stort timbroinflytande.
  • Miljöpartiet. Kanske mer åt det visionära hållet. Men det finns alltid möjligheter med att bygga nytt. Skulle tillhöra dem som menar att miljöfrågan alltid också måste ha en social dimension.

Och sedan blir det svårt. Men jag tror att slutet på listan blir som följer;

  • Dagens centerparti. Ok, det är inte kul. Men fortfarande finns det kanske något av det gamla folkrörelsepartiet att hänga fast i.
  • Moderaterna. De är åtminstone tydliga. Eller var. Och det verkar vara ganska schyssta fester.
  • Kristdemokraterna. Många kristdemokrater vill väl. Det är ju alltid något.
  • Nya folkpartiet. Det gäller att uthärda. Vem vet, det kanske kommer en dag efter Leijonborg och Jakobsson…

Så ungefär. En spännande utmaning är härmed antagen, och bollen går vidare. Någon annan som vill försöka?

5 kommentarer:

Anonym sa...

ok...här kommer min lista http://policyoftruth.wordpress.com/2006/05/25/noterat-partilista/

Anonym sa...

Min partilista

CV sa...

Intressant idé.
Här är min lista:
http://www.kulturbloggen.com/2006/05/lista_partierna.html
RS
kulturbloggen.com

kamikaze sa...

Hej Johan!

Jag håller på att (långsamt!) lära mig bloggteknik, och hittar att du länkat till min gamla blogg petraornstein.blogspot.com. Tack för länken, du får gärna byta adress till thisisnotpublicspace.blogspot.com där bloggen befinner sig nuförtiden.

Jag skulle förresten va F!are om inte sosse. Men efter det vete fan - tror amnesty, IKFF,och facket kommer före vänsterpartiet och gamla-goda-tidens-mittenpartier på min lista.

hälsningar från Berlin

Anonym sa...

Very cool design! Useful information. Go on! » »