torsdag, maj 18, 2006

Robinson-Janne och Fadde i finpolitiken

Hoppas ni har läst dagens DN-debatt. Den handlar om situationen i Stockholms krogvärld, och skribenterna ger både en initierad skildring av hur det fungerar i verkligheten idag och levererar en punktlista med åtgärder som borde vidtas. Verkligheten handlar om diskriminering och godtyckte, den huvudsakliga åtgärden at ge polisen huvudansvaret för väkteriet.

Och, som sagt. Det är en bra artikel, väl värd att läsa även om man inte själv tillhör dem som tillbringar varje fredagskväll i någon krogkö på östermalm. Välskriven. Men det intressantaste är naturligtvis inte vad som står. Utan vilka som har skrivit. För det är en allians mellan riksdagsledamoten och fd Robinsonvinnaren Jan Emanuel Johansson och Sveriges meste dörrvaktskändis Fadde Darwich.

Svensk krogpolitik har tidigare mest handlat om att Anna Kindberg-Batra försvarar bratskulturen och att folk ska få beställa helrör och hälla skumpa på servitrisen utan att någon myndighet ska komma och lägga sig i. Dagens DN är kanske början på något nytt. Och det vore i sådana fall inte en dag för tidigt.

Inga kommentarer: