fredag, maj 25, 2007

Federley gör rätt som hotar med Sahlin

När det börjar blåsa internt i borgerligheten om en framtida könsneutral äktenskapslagstiftning gör centerparitets Fredrick Federely det enda rätta – han lutar sig mot Mona Sahlin. Åtminstone om man får tro Politikerbloggen. Där rapporterar nämligen Niklas Svensson att den unge centerpartisten reagerar på de rykten som finns om en borgerlig rörelse mot en könsneutral äktenskapslagstiftning är på väg att formeras genom att hota med att ”ta upp samtal med Sahlin”.

Inför valet diskuterades det en hel del om vad en eventuell borgerlig valseger skulle innebära för en modernisering av äktenskapslagstiftningen. Jag berörde exempelvis själv det uppskruvade tonläget från några av kristdemokraternas kärntrupper i detta inlägg. De rykten som nu är i svang visar väl att min oro inte var bara obefogad.

Samtidigt vore det förskräckligt om en minoritet kunde förhindra en utveckling som det finns ett brett parlamentariskt stöd för. Och för socialdemokratin finns här en konstruktiv roll att fylla. I den dragkamp som pågår inom borgerligheten kan vi med rätt handlag få tyngdpunkten att falla över på rätt sida. Om Federley ringer hoppas jag alltså att Mona svarar. Det vore nämligen det bästa för Sverige.

Andra bloggar om: , , , , och annat intressant

Inga kommentarer: