onsdag, september 19, 2007

Fastighetsskatten - igen

Vad är det med den borgerliga regeringen och fastighetsskatten? Det är som att det har gått troll i frågan. Förslag framkastas och förkastas i en rasande takt, och det enda som egentligen är bestående är det faktum att jättevillorna i Stockholms förmögnaste förorter kommer att få monumentala skattelättnader samtidigt som vanligt folk drabbas.

Nu läser jag i SvD att den "låga kommunala avgift" (som trots att den är obligatorisk absolut inte får kallas för en skatt, å nej då) nu inte kommer att vara riktigt lika låg längre. Vilket alltså gör fördelningsprofilen på den borgerliga reformen ännu sämre. För de rikaste är skillnaden marginell, men fler runt om i landet drabbas nu bara av finansieringen eftersom deras hus inte var så högt taxerade till att börja med.

Och är det någon som tror att det här är slutet? Fastighetsskatten har gått från att vara en av borgerlighetens stora plusfrågor till att bli en kvarnsten om dess hals. Taffligt, är ett ord som faller en på läppen.

Andra bloggar om: , , , och annat intressant

4 kommentarer:

Christoffer Willenfort sa...

du skriver "monumentala skattelättnader" och insinuerar att det är elakt att dessa maniskor inte längre ska betala denna skatt.

Men om det är så monumentala skatelätnader, så måste det ha varit monumentala skatehöjningar då fastighetsskatten infördes. Och det påstod ju ni i S att det inte var.

Du kan inte både ha och äta kakan.

Anonym sa...

Nåja, det blir ganska många tusenlappar om året även för högst vanliga famlijer som bor i 70-nånting-kvadratmeter stora skokartonger i Norra Ängby eller Tallkrogen. Så att skattelättnader bara kommer de besuttna i Danderyd och Djursholm till nytta är helt enkelt inte sant.

Anonym sa...

Skattelättnad och avgiftsbörda.

Anonym sa...

Fredde här. Jag är besviken. Vad får jag för denna avgift? Rätt att bo? Det trodde jag att jag hade ändå.