tisdag, september 04, 2007

Läs Mohamed Omar

På SvD Brännpunkt idag; Sveriges kanske mest spännande författare Mohamed Omar uppmanar sina muslimska bröder och systrar till att ta kraftfullt avstånd från hot och våld (bakgrunden naturligtvis reaktionerna på Lars Vilks Muhammedteckningar). Och den artikeln ska ni självklart läsa (även om det är tråkigt att redaktionen strök den underbara formuleringen att muslimer för att förtjäna respekt bör uppträda som gentlemän – och damer.)

Men denna uppmaning är större än så. För du bör läsa mer av Omar än denna artikel. Följa hans blogg. Försjunka i hans dikter. Läs allt du kommer över i artikelväg (och det lär bli en hel del). Själv kallar han sig Sveriges nationalskald. Och det är inte utan man känner sig hågad att hålla med. Så tag och läs.

Andra bloggar om: , , , , , , , , och annat intressant

7 kommentarer:

Anonym sa...

det ar inte bara trakigt utan ocks[ upprorande att man begransar
en insandar pa det sattet.
fragorna man ska stalla genast ar
varfor?
vem?
med vilken ratt?

Anonym sa...

Ser man vilka bloggar omar länkar till (ex Rawia Morra) så är det svårt att inte tvivla om han verkligen är så sekulär och om han inte döljer antisemitiska åsikter

Anonym sa...

Då finns det bättre författare men de är få

Anonym sa...

Anonym 6:45, Tror inte Muhamed Omar själv är antisemit. Han skrev i Judisk Krönika en artikel som handlade om antisemitism i somliga muslimska länder och i muslimska grupper. Bl.a. beskrev Omar hur han antastades av extremister i Uppsalas moské och blev kallad "jude" som skällsord för att han nämnde en moderat imam vid namn. Hans artikel som kritiserar antisemitismen i muslimska cirklar var modig och uppfriskande.

Om han än associerar med grupper som låtit judehatet florera, tror jag han själv är på vakt mot folkförakt. Vad han behöver göra är att inte acceptera den enögda syn som tillåtit den konflikten att ursäkta hatet. Hans inställning i arab-israeliska konflikten har jag inte bekantat mig med. Men det är ett explosivt ämne som i Sverige ofta tagit bisarra uttryck, tom i stöd för terrorgrupper. Men det är en annan historia.

Anonym sa...

Vart vill man komma nu då? Vad är det för fel på Rawia Morra? Är hon också antisemit eller?

Att ni inte ger er, era jävla puckon! Era hjärnspöken börar bli så många att det blir svårt att andas! Snacka inte skit en människa som ni inte känner. Ni är så obildade att ni inte ens har en aning om vad Rawia gjort och sagt i hela sitt liv. Besök hennes blog så ni kanske fattar nåt! Idioter!

Anonym sa...

Rawia är inte antisemit, vilket jävla dravel! Underlig blogg som låter sådana personangrepp stå kvar!!

Johan Sjölander sa...

Anonym ovan: Nej, inlägget anonym 6:45 är lite tveksamt (inte bara för beskyllningarna mot Rawia Morra utan även för de implicita beskyllningarna mot Mohamed Omar). Men inte minst med tanke på de klargörande kommentarer som följer har jag låtit det stå kvar. Jag försöker i möjligaste mån undvika att ta bort kommentarer utan tycker i regel att det är bättre om befängda åsikter bemöts i sak.