torsdag, oktober 04, 2007

Free Burma


Trots att nyhetsrapporteringen mattats av något består diktaturen i Burma. Jag följer alltså den globla bloggutmaning som uppmanar oss alla att idag den fjärde oktober skriva ett inlägg med rubriken Free Burma.

I DN kan vi idag läsa att EU "i princip" beslutat att skärpa sanktionerna mot militärdiktaturen. Exakt vad detta innebär får vi se, men det verkar vara ett steg i rätt riktning. Folkrättsprofessor Ove Bring har annars skrivit ett av de viktigaste inläggen hittills i debatten, när han på Expressens sidan fyra hårt kritiserade både FN och vår svenska utrikesminister Carl Bildt för att inte tillräckligt hårt ha satt press på den aktör som faktiskt har möjlighet att avgöra det hela, nämligen Kina.
Och den diskussionen lär fortsätta. Samtidigt är det viktigt att vi i allt detta inte glömmer den absolut viktigaste aktören av dem alla, nämligen den burmesiska demokratirörelsen. Det är till dem detta inlägg är tillägnat.

Free Burma-uppropet nås jag av via Eva Rundkvist. Morian hakar också på. Varför inte du också?

Andra bloggar om: , , , , , , och annat intressant

2 kommentarer:

USpace sa...

Thank you for helping. FREE Burma!!!

Bush slammed the UN and the rulers of Myanmar in his UN speech last week. The only country that has any influence over Myanmar is China, and they can't and won't push too hard. There is too much Oil & Gas there that they need.

The UN must do something, but they never use military force to fight.
That is a huge problem.

Illegal drug and ruby fortunes are a BIG part of this too.

absurd thought -
God of the Universe wants
complete narco states

criminals in power
loving the corrupt drug war


absurd thought -
God of the Universe says
shoot peaceful protesters

calling for democracy
which you must never allow


absurd thought -
God of the Universe thinks
keep trying communism

you can never KILL too much
pursuing Utopia...


http://free-burma.org/

http://absurdthoughtsaboutgod.blogspot.com/

:)
.

Hampus Eckerman sa...

Varför inte lägga press på diktaturen Thailand istället, som ju är Burmas största handelspartner? Utan tvekan lättare än att försöka pressa Kina.