onsdag, oktober 03, 2007

Även Bloggen Bent kräver Odells avgång

Jag har tidigare varit rätt hård mot de högerbloggare som försökt försvara Mats Odell. Nu upptäcker jag till min glädje att en av dessa - den för bloggare välkända centerpartisten Björn på Bloggen Bent - nu åtminstone delvis backat och numer även han sållat sig till den skara som inser att ministerns agerande är under all kritik och att han därför borde avgå.

"När hela Carnegie blev till radiaktivt avfall skulle givetvis alla gamla Carnegie-anställda ha ställts till sidan så fort som möjligt. De skulle ha skiljts från sina arbetsuppgifter medan Odell untrönte deras roll i härvan. Resolut agerande, och dessutom inte ett fegande med kommunikationen, är det som skulle ha skett" skriver Björn och i den delen är det bara att hålla med (läs hela inlägget här). Framförallt är det välkommet att Björn nu erkänner att problemen uppstod "när hela Carnegie blev till radioaktivitet", något som ju tar loven av hans tidigare minst sagt märkliga försök att skjuta skuld på Tomas Östros (eftersom Carnegie även tidigare vunnit upphandlingar och därmed fått uppdrag av regeringen).

Sedan fortsätter Björn naturligtvis att tycka illa om socialdemokraterna och hävdar att oppositionen inte har någon trovärdighet eftersom de har andra politiska åsikter än regeringen. Men det hör väl närmast till sakens natur. Jag kan bara konstatera att ett tidigare blint försvar för regeringen nu ersatts av en viss självkritik, och detta är verkligen ett fall framåt. Mycket bra, måste jag säga.

Andra bloggar om: , , , , och annat intressant

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Politiskt trams" betecknade Olle Rosander
Östros' utfall i dagens P1.

Anonym sa...

VArför ska han avgå? Ministern har inte gjort något fel. De personer som har varit knutna har avgått och Carnegie har dragit tillbaka sin personal från det hela. Så var finns ministerns roll i det hela? S använde sig också av Carnegie om jag inte mins fel.

jonny sa...

carnegies "rekord" böter idag på 1,7 miljoner får dem säkert att gå på knäna.....
Dom lär nog sitta och skratta gott åt saken just nu med lite champgne!
hoppas det smakar och gratulerar!
:)