tisdag, oktober 16, 2007

Nästan lite läskigt begåvad antiknarkpropaganda

"Drogerna gjorde mig till författare", basunerar Alexander Bard ut i senaste numret av Glänta (via Expressen). Och ärligt talat. Har ni sett något effektivare argumet för ett narkotikafritt samhälle tidigare? Nä, jag kunde väl tänka mig det.

Skulle väl vara om han berättade att det var amfetaminet som fick honom att ställa upp i melodifestivalen då. Det tror jag skulle få den mest hängivne drogliberal att byta åsikt. Snyggt jobbat, folkhälsoinstitutet (eller vilka det nu är som ligger bakom).

Andra bloggar om: , , , , och annat intressant

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har du läst något som Bard skrivit?

Hans senaste alster är ganska träffsäkra.

Christoffer sa...

lätt OT här.

om man tittar på droganvändandet bland författare,musiker med flera coh aplicerar prostitutionsmotståndarnas argument så borde man kriminalisera teater,musik mm.

Per Hagwall sa...

On Topic
Varför envisas televisionen med att försöka slå i folk att "vem som helst" kan vara med i melodifestivalen, "det är bara att skicka in en demotape"...? När får vi en rättvis bedömning av anonymiserade bidrag?

Christoffer:
Om man applicerar prostitutionsmotståndarnas argument om utnyttjande, slaveri, dåliga arbetsförhållanden, smitta, kriminalitet med mera, så skulle man även förbjuda svenskarna att köpa livsmedel, leksaker eller bijouterier, gå på restaurang eller betala för att bo någonstans...

ullis sa...

Ett ännu bättre exempel är Ozzy förr och nu.

Att se på familjesåpan är roande och samtidigt en mycket effektiv informationskampanj mot droger. Glimtvis borde gamla musikvideos klämmas in där musikaliska briljanser ger kontrasten mot dagens vrak.

Det borde bli ett tydligt exempel på före och efter allt för mycket drogande.