måndag, oktober 15, 2007

Gud vs regeringen : 1-1

Å ena sidan; skolminister Björklund aviserar krafttag mot religiösa inslag i skolundervisningen. Men å andra sidan; ärkebiskop Anders Wejryd går på DN-debatt till attack mot regeringens obefintliga och senfärdiga miljöpolitik. Så vi får väl säga att dagsnoteringen i striden mellan den världsliga och den andliga makten blir ungefär oavgjort.

Som vanlig medborgare är det dock bara att glädjas. Åt både att Björklund åtminstone delvis ger efter för den socialdemokratiska kritiken på skolområdet, samt att regeringens miljöprofil får sig en allvarlig och välförtjänt törn. För egen del tror jag vid närmare eftertanke att jag noterar två noll i det där resultatprotokollet, alltså.

Andra bloggar om: , , , , , och annat intressant

9 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Att regeringen skulle sakna miljömål är en mycket märklig anklagelse med tanke på att statsministern och miljöministern gick ut just på samma debattsida för tio månader sedan och sade att regeringen har höjt målet till 30% minskning - från den förra regeringens 25%.

Mej om ärkebiskopens jönserier hos Danne

Jonas N sa...

Denna debatt-artikel var fullständigt nonsens. En massa avlönade tyckare som behöver göra sin existens påmind genom beskäftigt dravel av typen 'vi vill minsann att det skall bli mer bättre än dom andra vill att det skall bli bättre'

Noll substans, tvyärr!

Som så mycket i svensk politisk ... hrm ... debatt (?)

Per Hagwall sa...

Förresten, ser du på "House" Johan?

Anonym sa...

Erhmm.. det heter "mot" eller "kontra" i svenska språket.. "vs" är engelska...

Johan Sjölander sa...

Per - nej, tyvärr. Den verkar bra.

Anonym - så vs. är ... engelska. Och jag som trodde att det var en förkortning av versus. Vilket, btw, är latin.

(btw, för övrigt, är däremot engelska. Står för by the way. Och är även det ett uttryck jag anväder här på bloggen ;-)

Per Hagwall sa...

Jag undrade eftersom avsnittet förrförra veckan hette just "House vs. God".
Nytt avsnitt i kväll.

Anonym sa...

Fredde har. Ni fortsatter att skalla pa religiosa skolor, kanske for att de ar sa mycket battre an de kommunala atesitiska?

begrunda sa...

Har Sverige vaknat...?

http://begrundande.blogspot.com/2007/10/sverige-har-vaknat.html

Klas Corbelius sa...

till jonas n: ju fler som kräver att vi satsar mer på att rädda klimatet desto bättre. jag tycker också det är väldigt roligt att kyrkan istället för abort och homosexualitet pratar klimathot och flyktingamnesti.