tisdag, augusti 07, 2007

Kommer Dagen att förändra bloggosfären?

Kristna Dagen.se börjar nu använda sig av bloggtjänsten Twingly. Det är välkommet. Överlag är det märkligt att inte fler tidningar har sett poängen med att på det här sättet mer aktivt knyta an till en levande och faktiskt ofta rätt dynamisk bloggosfär.

Det här kommer med säkerhet innebära att exempelvis undertecknad läser Dagen mer aktivt än tidigare. Med tanke på vilket genomslag twingly får på vad som skrivs om är det heller inte omöjligt att tidningens beslut kommer att innebära något av en kulturförändring inom hela bloggeriet. Läs för övrigt vad kulturbloggen, försiktigt positivt, skriver om ämnet, just på det temat.

Noterar för övrigt att tidningen på opinionsplats uppmärksammar socialdemokratiska Broderskapsrörelsens beslut att även vara en organisation för muslimska socialdemokrater. Beslutet avdramatiseras, men tidningen påpekar också att ”[l]iksom i övriga partier behövs dock framöver, även inom Broderskapsrörelsen, många som hämtar kraft och riktlinjer i en kristen böne- och kyrkogemenskap.”

Bara en sån sak. Nog kan det bli lite lättare att hitta kul grejer att skriva om, framöver. Det tackar vi för.

Andra bloggar om: , , , , och annat intressant

Inga kommentarer: